Probleem met een brandende Airbag lampje?

Het feit dat het Airbag lampje na het starten van je auto gaat branden en uitgaat wil nog niet zeggen dat het Airbag systeem werkt. Andersom, wanneer het Airbag lampje in sommige “SRS” (Supplementary Restraint Systeem – een extra veiligheidssysteem) de hele tijd aan is – wil niet zeggen dat de airbag ontbreekt.

De term "Airbags" is een samenvoeging van diverse besturingen, in de praktijk gaat het naast de Airbag eigenlijk over het hele systeem: een elektronische besturing, een web van draden, een tiental sensoren en een samenstellingen van technische eenheden bij de luchtkussens en de gordel. Storing in een van deze eenheden wordt altijd aangegeven met hetzelfde rode lampje.

Theoretisch, na het starten van de auto gaat het lampje "Airbag / SRS" na een tijdje weer uit. Mocht het Airbag lampje wel blijven branden dan, kunt u uw computer omzeilen door het installeren van een emulator die simuleert aanwezigheid van de lucht kussens in een defecte elektronica element. Die zorgt er voor dat het Airbag lampje uit gaat en Airbag systeem weer gaat werken.

Laten we niet vergeten dat het verwijderen van de sleutel uit het contactslot niet altijd het systeem deactiveert. Om te voorkomen dat de kussens niet per ongeluk afgaan, moet de accu los gemaakt worden voordat de emulator wordt geïnstalleerd.

Een Airbag passagiersstoel emulator is een snelle en betaalbare oplossing in vergelijking met het aanschaffen van een nieuwe airbag bij de dealer.


Terug naar overzicht


Tag: airbag lampje brand, stoelmatje, stoelmat sensor mercedes, srs lampje blijft branden mercedes, stoelmat simulator bmw


//
// // // //
//