Autosleutel kwijt. Autosleutel bijmaken.

Bent u uw autosleutel kwijt? Check waar je een autosleutel makkelijk bij kan laten maken buiten de Dealer om.

De autosleutel kan iedereen wel eens kwijt raken. Gelukkig is deze situatie niet tragisch, maar het kan wel heel erg
vervelend zijn. een verwaarloosd deurslot kan ook openen van de auto voorkomen.

Het bijmaken van een autosleutel was vroeger heel simpel. In principe, verschilde het niet van een gewone huissleutel. De situatie werd gecompliceerd wanneer de autofabrikanten begonnen met een anti-diefstal beveiliging – immobilizer, een elektronische code die op de autosleutel printplaat geplaatst is. Deze wordt door het contactslot (ontsteking) uitgelezen. Wanneer wij een sleutel verliezen en dan alleen het bijmaken van de sleutel (sleutelbaard) is niet voldoende. Natuurlijk het is wel mogelijk om uw deur open te maken, maar het starten van de auto is dan onmogelijk. De sleutel (sleutel transponder) moet nog geprogrammeerd worden.

U kunt dat bij een erkende autodealer laten maken, maar de kosten van dergelijke diensten zijn zeer hoog - afhankelijk van het auto merk en het bouwjaar - zelfs een paar honderd euro, en soms zelfs meer. Het bijmaken van een nieuwe autosleutel bij de dealer is niet nodig. Dankzij moderne technologie en apparatuur, is het mogelijk om de autosleutel bij meeste sleutel makers bij te laten maken.

Nieuwe autosleutel – het duurt slechts een paar minuten!

Voor het openen van een afgesloten auto heeft een sleutelmaker gespecialiseerde apparatuur nodig. Prijs - afhankelijk van de auto, en omstandigheden (bijv.  dag of nacht).

In 90 procent gevallen voor het openen van een afgesloten auto, is slechts een paar minuten nodig. Soms zijn er problemen, meestal komt het door slijtage van de deursloten en gebrek aan hun onderhoud.

Tegenwoordig heeft iedereen centrale vergrendeling en bijna niemand opent de deur meer met de sleutel. Wanneer de elektrische aandrijvingen weigeren te werken, of de accu raakt leeg, probeert de eigenaar  de voordeur van de auto te openen en dan begint het probleem. Na enkele jaren ongebruikte deursloten weigeren deze vaak te werken.

Om dergelijke problemen te voorkomen is het voldoende om slechts een paar keer per jaar het duurslot met een sleutel te openen en conserveren met een speciaal vet middelen zoals WD-40.

Defroster behoort ook tot een van de deurslot vijanden. Hij droogt namelijk de deursloten uit. Dus, wanneer een bevroren deurslot open is zal het helpen om deze met een paar druppels olie of vet of WD-40 spray te spuiten.

Het beste is natuurlijk om de Defroster niet te gebruiken en in plaats daarvan af en toe de deursloten te conserveren.

Autosleutel op afstand laten maken.

Op het moment wanneer de eigenaar de autosleutel en reserve sleutel is kwijt geraakt is het mogelijk om op basis van het deurslot de sleutel te laten maken. Daar is speciale apparatuur en ervaring voor nodig maar technisch gezien is het wel mogelijk. Huidige technologieën maken het mogelijk om de sleutel zelfs op afstand te laten maken.

De gegevens in de database code.

Het openen van de auto is slechts een probleem met een verloren sleutel. Maar de motor moet toch nog gestart worden. Zoals wij al eerder hebben gezegd, tegenwoordig zijn de meeste auto’s uitgerust met een startonderbreker. Dus voor het bijmaken van de sleutel hebben wij een speciale PINcode nodig. De PINcode kunnen wij vinden in het onderhoudsboekje van de auto en op het metalen plaat bij de reservesleutel.

Autosleutel bijmaken. Autosleutel programmeren.

Hoe kom je aan de autosleutel PINcode, als je de volgende eigenaar van de auto bent?

De sleutel code (PINcode) van de auto kunt u verkrijgen bij een erkend auto dealer. U hoeft enkel het chassisnummer en de kentekenbewijs te laten zien. Maar veel sleutelmakers beschikken al over deze database.

Tegenwoordig kunt u zonder probleem een nieuwe sleutel programmeren en daarnaast de startonderbreker code veranderen. Dus de sleutel specialist maakt voor ons de autosleutel en programmeert met de juiste code die nodig is voor de startonderbreker om de  auto te starten.

Tot voor kort waren er in een geforceerde situaties eigenaren van nieuwe auto’s met een garantie. Als ze de sleutel verloren, waren ze verplicht om de service van een  autodealer te gebruiken. Nu, op basis van de EU-regels voor vrije keuze van GVO service kunnen ze bij  een willekeurige instantie nieuwe sleutels bij laten maken. Maar let op – om de garantie niet te laten vervallen het bijmaken van een nieuwe autosleutel moet in overeenstemming zijn met de normen van de fabrikant. In het kader van de EU regels hebben de autosleutelmakers de toegang tot de documentatie van de fabrikant.

En als je de sleutel verliest van een auto merk als Daewoo, een fabrikant die niet meer bestaat?

Geen probleem. De code-database is beschikbaar en kan er alsnog een autosleutel bijgemaakt worden. En als de auto eigenaar wilt, is het mogelijk om de hele set, dus sloten en contactsleutel te kopen.


Tag: autosleutel, auto, sleutel, kwijt, afstandsbediening, bijmaken,

 


//
// // // //
//