Opel sleutel batterij CR2032

Wat voor batterij wordt gebruikt in Opel autosleutel, afstandsbediening?

Batterij 3V (3 volt) CR2032 komt voor in sleutels, afstandsbedieningen van onder andere:
- Opel Astra II, Astra, Astra IV
- Opel Insignia
- Opel Vectra C, Vectra B
- Opel Meriva
- Opel Zafira, Zafira Tourer 
- Opel Corsa
- Opel Omega B
en andere

De Opel afstandsbedienieng is verandwoordelijk voor:
- centrale vergrendeling,
- alarm,
- startonderbreker,
- bediennen van elektrische ramen,
- bediennen van achterklep, 


Opel Astra, Opel Corsa D sleutel behuizing of batterij vervangen.

Opel Agila sleutel behuizing of batterij vervangen.
Opel Movano, Opel Vivaro sleutel behuizing of batterij vervangen.
Opel Agila, Opel Corsa, Opel Combo, Opel Meriva, Opel Tigra sleutel behuizing of batterij vervangen. Afstandsbediening met 2 knoppen.
Opel Astra, Opel Vectra, Opel Signum, Opel Zafira, Opel Omega, Opel Frontera sleutel behuizing of batterij vervangen. Afstandsbediening met 2 knoppen.
Opel Astra, Opel Vectra, Opel Signum, Opel Zafira, Opel Omega, Opel Frontera sleutel behuizing of batterij vervangen. Afstandsbediening met 3 knoppen.
Opel Astra, Opel Corsa, Opel Vectra, Opel Signum, Opel Zafira, Opel Omega, Opel Meriva klapsleutel behuizing of batterij vervangen.

Opel Astra, Opel Insignia, Opel Meriva, Opel Movano, Opel Zafira klapsleutel behuizing of batterij vervangen.

Wees voorzichtig!
Aan de hoefijzer (sleutelbaard) gedeelte is een transponder chip gevestigd.
Let goed op dat deze er niet uitvalt of kwijt raakt.
(Door val kan hij beschadigd raken en loopt u risico dat de auto niet meer start) 

Open de behuizing en vervang de CR 2032 batterij.
Zorg ervoor dat er een nieuwe batterij klaar ligt. Soms door lang wachten (varieert per type sleutel en automerk) moet de sleutel gesynchroniseerd worden. Dat houd in dat de afstandsbediening op nieuw ingeleerd  moet worden. 


Na het vervangen van de batterij werkt de sleutel nog steeds niet, wat kan dat betekenen?

- afstandsbediening moet op nieuw geprogrammerd worden,
- mogelijk zijn de drukknoppen (micro switch) versleten en moeten vervangen worden  

Opel sleutel drukknop MicroSwitch  


Hoe moet een afstandsbedienieng ingeleerd worden na het vervangen van de batterij?

Doe de auto open via de deurslot (niet via afstandsbediening ontgrendelen). Stop vervolgens de sleutel in het contactslot en draai om tot dat de verlichting op het dashboard gaat branden. Synchronisatie van de afstandsbediening zal plaats vinden na het starten van de auto.

Bij oudere modellen, zoals Vectra B, Astra II, Omega B om de afstandsbediening te programmeren, moet u de deur knop op de toets op de afstandsbediening ingedrukt houden terwijl u de contactsleutel in het contact draait. Houd de hele tijd de knop op de afstandsbediening vast tot dat een paar lampen op het dashbord uit gaan.


Wat kan de Opel autosleutel "onthouden" ?

De Opel sleutel kan onthouden:
- belichtingsinstellingen (bijv. instrumentpaneel verlichting),
- airconditioning instellingen,
- audio instellingen,
- sport-modus instellingen,
- comfort instellingen, 

Na het verwijderen van de sleutel uit het contactslot, worden de instellingen opgeslagen. Nu kunnen twee verschillende sleutels vervolgens in de auto automatisch op de bestuurder afgestemd worden. Voorwaarde - functie "Persoonlijke instellingen door de bestuurder" in de auto moet aan staan. Deze functie is alleen beschikbaar bij nieuwe Opel modellen.


Voor hoe lang kan een nieuwe 3V lithium batterij in de Opel afstandsbediening volhouden?

Tussen 1-4 jaar. Dan verdwijnt het bereik, moet je steeds dichter bij de auto komen staan om de auto met de afstandsbediening te openen. De rode LED op de afstandsbediening brandt steeds minder fel. Standaard bereik van de afstandsbediening met een goede batterij is ongeveer 5 meters vanaf de auto - geldt bij oudere modellen, bijvoorbeeld Opel Astra. In nieuwere modellen, bijvoorbeeld bij Opel Insignia is het bereik van de afstandsbediening zelfs tot 50 m, bij Opel Zafira Tourer houd het op bij 20 m.

Het beste is om meteen de batterij te vervangen als je ziet dat de spanning / bereik minder wordt.

LET OP!
Bij kou / winter gebruik van de afstandsbedienien met een zwakke batterij kan leiden tot uitval.


Sleutel werkt niet, betekend dit altijd dat de batterij vervangen moet worden?

Als de afstandsbediening niet werkt, hoeft dit niet altijd te betekennen dat de batterij vervangen moet worden. Soms kan de batterij los in de behuizing zitten, of kan het door eenn versleten behuizing komen. Vaak hele kleine microswitche die zich op de printplaat bevinden kunnen los of kapot zijn waardoor uw drukknoppen op de afstandsbedienieng niet meer reageeren. (bijv. open / dicht knop). Een andere oorzaak kan zijn dat de sleutel op nieuw geprogrammeerd moet worden.


Wanneer kan de Opel sleutel gedecodeerd raken?

Als er meerdere malen op de knoppen wordt gedrukt, zonder dat u in de buurt bent van uw auto, bijv. als u thuis bent en uw auto op de parkeerplaats staat, buiten het bereik van de afstandsbediening.


Hoe werkt een elektronische Opel autosleutel - Smart Key / Key Less?Opel klapsleutel batterij CR2032 vervangen

Bij auto's met elektronische sleutel, bijvoorbeeld sommige van de nieuwe Opel Astra III, hebben ook een CR2032 batterij, zoals andere sleutels. Elektronische sleutel is een nabijheids sleutel, de auto start de motor wanneer de sleutel dichtbij het contactslot is en op het moment dat er op de "Start / Stop" knop wordt gedrukt.

Hoe kan ik zien of de batterij in de Smart Key sleutel leeg is?

Op de dashboard verschijnt een code "InsP3" of als we een luxere Opel versie hebben, verschijnt er een bericht op het scherm van de boordcomputer.


Tag: Opel sleutel, Opel Astra sleutel batterij vervangen, Opel Corsa sleutel batterij vervangen, Opel Insignia sleutel batterij vervangen, Opel Vectra C sleutel batterij vervangen, Opel Zafira sleutel batterij vervangen, Opel Meriva sleutel batterij vervangen, Opel sleutel batterij vervangen, Opel sleutel, Opel autosleutel, Opel afstandsbedienieng, Opel SmartKey sleutel, Opel centrale vergrendeling, Opel startonderbreker probleem, Opel sleutel programmeren, Opel sleutel synchroniseren


//
// // // //
//