Wat is een Mercedes Airbag Emulator / Simulator en waarvoor wordt hij gebruikt?Mercedes W202 Airbag Emulator, SRS lampje resetten

De Mercedes Airbag Emulator zorgt er voor dat na zijn montage een gelijk signaal naar AIRBAG systeem gestuurd wordt, net als de stoelmat dat deed. De Airbag Emulator simuleert een permanent bezette passagiersstoel. Na de montage van de Airbag Simulator zal het hele systeem weer werken (het brandend airbag lampje zal uit gaan) en de Airbag aan de passagierskant zal tijdens ongeval afgaan.
 
LET OP! Na het plaatsen van de simulator mag u geen kinderzitje in de passagiersstoel zetten.
 

Mercedes W202 Airbag Emulator, SRS lampje resetten

De Mercedes Airbag Emulator helpt niet wanneer er een ander element of component in de auto defect is! Wanneer de airbag computer of installatie beschadigd is zal de emulator niet helpen!
 
De Mercedes Aribag Emulator is een diagnostisch hulpmiddel en dient gebruikt te worden om de werking van het airbagsysteem te valideren in de auto. Dankzij Mercedes Airbag Emulator is het ook mogelijk om  te controleren of de SRS fout op het dashboard daadwerkelijk door een beschadigde mat is veroorzaakt!
 
Na de montage van de Mercedes Airbag Emulator zal het airbagmat fout automatisch verdwijnen en het SRS lampje zal uitgaan. 
Mocht na het starten van de auto dit niet gebeuren dan moet de fout gewist worden met speciale diagnostische apparatuur.

Gordelslot emulator - Gordelpiep uitschakelen - Gordel alarm uitzetten

Heb ik de gordelslot emulator nodig?
Wat is een gordelslot?

De nieuwe type auto's zijn uitgerust met een veiligheidsgordel sensor, deze zorgt er voor dat na het installeren van de Airbag Emulator er een waarschuwing /geluid aan gaat dat de gordel niet om is. Dit komt omdat de computer ziet wanneer de stoel bezet is . Dit probleem wordt opgelost met een gordelslot emulator.

Gordelslot emulator is een perfecte oplossing voor tuning auto’s – kuipstoelen of sportieve veiligheidsgordels.

LET OP!
Zorgt altijd dat de passagier zijn gordel om doet, aangezien dat het gordel geluid uitgeschakeld is.
 


Hoe moet Mercedes W202 Airbag Simulator gemonteerd worden - instructie.
 
1. Zorg dat het contact uit staat.
2. Onder de passagiersstoel zoekt naar de stekker van de stoelmat met 3 draden:

  - wit (signaal)
  - bruin (aarde)
  - rood (+ 12V)

3. Haal de stekker eruit en sluit in plaats daarvan de stoelmat emulator aan.

Als de emulator is niet voorzien van een stekker - vervang de draden in de connector volgens de kleuren en/of zoals gemeten door de meter en beschrijvingen op de emulator etiket (GND, + 12V, OUT).


Gordelslot emulator - montage

1. Zet het contact uit.
2. Sluit de emulator in plaats van de gesp. Dit zijn meestal 2 draden, vaak in kleuren blauw en geel.
 
De draden kunnen soms andere kleuren hebben. In het geval van problemen met het vinden van de juiste plug, vind het lood uit gordelslot en deze zal leiden naar de juiste connector.
 
LET OP! 
Wees voorzichtig verwar de gordelslot draad niet met draden van de gordelspanner !!

 Mercedes W202

Voorkant van de stoel.

Mercedes Vito W638 Airbag Emulator, SRS lampje resetten


Tag: Mercedes W202 srs, Mercedes W202 lampje brand, Mercedes W202 storing, betekenis, Mercedes W202 airbag simulator, Mercedes W202 aitbag emulator, Mercedes W202 airbag emulator aansluit schema, Mercedes W202 airbag emulator handleiding, Mercedes W202 airbag emulator instructie, Mercedes W202 airbag storing uitschakelen, Mercedes W202 passagiersstoel mat kapot, Mercedes W202 Stoelmat sensor, Mercedes W202 Stoelmat emulator, Mercedes W202 sensormat kapot, Mercedes W202 Module airbag sensor mat bijrijderstoel, Mercedes W202 Airbag storing oplossen, Mercedes W202 sensormatje vervangen, Mercedes W202 SRS storing, stoelmat simulator Mercedes W202, zitherkenning Mercedes W202, Mercedes W202 airbag storing sensor stoelmat module, Mercedes W202 airbag lampje uitzetten, srs lampje op dashbord blijft branden W202, airbag module resetten W202, SRS airbag reset  Mercedes W202, Mercedes W202 seat occupancy sensor


//
// // // //
//